Projecte de Lectura 1 ESO

En el curs 2018-109, els departaments de Llengua castellana i Llengua catalana, de forma conjunta, hem dut a terme un projecte de lectura a 1r ESO. El seus objectius són fomentar l’hàbit lector dels alumnes, millorar la competencia lectora per augmentar el rendiment acadèmic i formar bons lectors que gaudeixin i aprenguin llegint.

Per a poder desenvolupar aquest projecte es va adaptar una aula en biblioteca i, els alumnes, a principi de curs, varen dedicar unes sessions a decorar l’aula perquè fos un espai més agradable.

En aquest projecte, hi destinam  una hora setmanal en la qual coincidim les profesores de castellà i català i, així podem desdoblar el grup i, uns queden a l’aula i els  altres  van a la biblioteca a llegir una lectura, de la biblioteca d’aula.

Els alumnes que queden a l’aula fan activitats relacionades amb la lectura i amb la comprensió lectora. En el primer trimestre, vàrem  participar en el concurs rescatamots, de l’editorial moll. Vàrem llegir algunes rondalles i vàrem aprendre paraules que ja no utilitzam. També vàrem treballar i coneixer algunes heroïnes. En el segon trimestre, vàrem  aprendre algunes de les llegendes d’Esporles per col·laborar amb el contesporles i així vàrem representar algunes llegendes del municipi i vàrem tenir el nostre  racó, el rondesporles, al contesporles 2019.  En el tercer trimestre, treballarem el còmic.

La valoració del projecte, és molt positiva, amb la intenció de continuarlo el proper curs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s