Modistes al Carnaval

L’espectacle de 1r-C, Modistes, desenvolupava les lluites internes d’un dissenyador de moda davant el nostres ulls.

L’existència d’aquestes dues dimensions es feia explícita de manera cervantina, aturant la desfilada com una espasa en l’aire, a punt de colpejar. Així s’obria a la vegada un tercer mirall dins els altres, i en els fons ens hi veiem reflectits com Felip IV i Mariana d’Àustria posant per Velàzquez. Un alumne desdoblava Lagarfield durant la pausa, i ens explicava l’artifici: anàvem a presenciar allò que “hi balla” dins el cap d’un artista. Inspirant-nos en el contrast dels dos temes de la forma sonata, faríem alternar el ball estètic de les japoneses podríem dir “en to major”, amb els moviments romputs per l’angoixa dels robots. A manera de desenvolupament, el dissenyador (brillantment interpretat per Joan Tortella) entrava a través del decorat i apaivagava els seus personatges interns com un bruixot dirigint una orquestra. Ell ball final era la re-exposició del tema principal: “Cheap thrills”, que havia sonat al principi en versió instrumental.

Encara que algunes coreografies tenien una alta dificultat tècnica (l’enhorabona, per cert, a les robots Bàrbara Vallespir, Paula Taberner, Laia Talens i Carme Sánchez, que substituïa Aitana Cerdà), es va cercar més l’expressivitat, l’emoció. No el ritme de tambors, sinó més bé el ritme intern de la paraula humana.

I podem fer extensiva la felicitació a tota la classe de 1r-C per la seva dedicació, també a l’hora de confeccionar les disfresses des del no-res de les teles o uns llençols, passant pels patrons, fins als kimonos o els ventalls que en resultaren, tot fet a l’institut, esplai rere esplai. Ha estat un plaer treballar amb vosaltres! Fins sempre.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s