Tallers sobre la mort amb els alumnes de 4t d’ESO

4 a. Ritus mexicansEn aquests tallers es facilitaran experiències globals que permetin captar la connexió i la influència mútua entre els aspectes cognitius, afectius i corporals de la persona. Això genera vivències significatives que possibiliten crear,descobrir i donar sentit a noves visions de la realitat.

La mort és una part substancial de l’ésser humà. No convé convertir la mort en un tema tabú, en una qüestió sobre la qual és millor no parlar-ne; tampoc convé entendre la mort com una qüestió abstracta que no té cap relació amb la vida del jovent. Durant la història l’ésser humà ha generat diferents concepcions sobre la mort. No podem entendre l’ésser humà sense entendre la seva visió de la mort.

És important fomentar una cultura que ensenyi a relacionar-se amb naturalitat amb els diferents sentiments, emocions, pensaments i somnis generats per la mort i la pèrdua de persones estimades. També és important fomentar una cultura que estimuli la percepció de la mort com una part natural de l’existència que ens ofereix la possibilitat de captar una sèrie de qüestions entrellaçades i vitals en el dia a dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s