Neteja de platja dels alumnes de 4t d’Aplicades

ONDINE és una associació que s’encarrega del tema de la contaminació de les platges de les Illes Balears i de mantenir-les amb bon estat.

Ens varen proposar fer un taller amb aquesta associació per ajudar a netejar una platja; amb aquesta finalitat ens explicarien els diferents objectius que tenen, com fan feina, els tipus de plàstics que són més habituals a les platges, d’on provenen, etc. Nosaltres varem acceptar fer aquest taller, ja que ens feia il·lusió saber quin tipus de plàstics hi trobam i, també,  netejar la platja.

Aquesta associació va venir a l’institut i ens varen explicar en què consisteix aquest taller.

Realitzàrem les sessions els divendres durant tres setmanes. A la primera classe ens varen explicar en què consistia aquesta associació, on treballaven i, alhora, ens feren una petita introducció sobre els plàstics que són habituals a les platges i a quines platges havien treballat per fer-nos una idea de la quantitat de fems que s’hi pot arribar a trobar; val a dir que és més del que ens podem imaginar.

La segona classe ja era posar en pràctica el que havíem après i ja vàrem anar la platja, en concret a la Ciutat Jardí. Allà ens varen dividir la zona en quatre, i fent grups d’aproximadament unes quatre/cinc persones havíem de recórrer els 50 metres de platja que ens havien assenyalat. A continuació ens varen donar uns guants i una bossa per agafar tota la brutor que hi havia; quan ja creiem que no hi quedava res, ho juntàrem tot a un sac de patates. Ara era  l’hora de separar els diferents plàstics entre les categories proposades, a una taula posar les marques (fanta, coca-cola,…) que trobàrem i, finalment, fer el reconte. Quan hem acabat amb aquesta tasca, ens varen donar un “quadrant” que s’utilitza per posar-ho a la base de l’arena i recollir els microplàstics que es veuen a simple vista.

A la tercera classe ens varem trobar a l’institut i ens varen donar les dades dels plàstics que havíem trobat a les platges.

I, per acabar, ens varen fer fer una proposta, amb els mateixos grups, sobre com nosaltres faríem que la gent s’adonàs de la quantitat de fems que hi ha als oceans i com ho faríem per canviar-ho.

Nadia Pino 4tB

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s