Dia internacional de la dona

MANIFEST DIA INTERNACIONAL DE LES DONES (8 DE MARÇ DE 2018)

DSC_0133Avui, Dia Internacional de les Dones, com cada 8 de març, les dones de tot el món alçam les nostres veus per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones perquè els nostres drets socials, polítics i econòmics són innegociables. Les dones, des de les nostres diversitats, som més de la meitat de la població mundial i cal que formem part de la presa de decisions en tots els àmbits i estaments.

Enguany, a més a més, també té lloc una Vaga Feminista, organitzada per organitzacions socials i el moviment feminista, que han convocat aturades laborals de dues hores per denunciar la desigualtat, la precarietat i la violència vers les dones, amb la voluntat que aquesta afecti l’ocupació, el consum i l’educació.

Els avenços en matèria d’igualtat encara són insuficients: es manté la bretxa salarial entre dones i homes pel mateix treball; quasi dues de cada tres persones analfabetes són dones; només el 19% dels càrrecs polítics són ocupats per dones; la desigualtat en l’accés de les dones a l’educació, la capacitació, la ciència i la tecnologia segueix present… Per tot això, des de l’Institut Font i Trias CRIDAM:

  • PROU! d’agressions, d’humiliacions, de marginacions o d’exclusions. EXIGIM que es dugui a terme el Pacte d’Estat contra les violències masclistes i que s’implanti als centres educatius un pla de coeducació per anar treballant amb els infants, des de la base, noves formes de fer, entendre i relacionar-se.
  • PROU! de violències masclistes, quotidianes, invisibilitzades i protegides pel sistema. VOLEM poder moure’ns en llibertat per tots els espais i a tota hora i reivindicam l’escola com agent actiu en la transmissió de valors d’igualtat.
  • PROU! davant totes les violències que ens travessen:
  • Perquè les dones no som mercaderies ni serveis als quals accedir. La prostitució és violació i tortura, tracta de menors, exclusió, vulnerabilitat i pobresa. PROU d’explotar el cos de les dones en benefici del sistema econòmic neoliberal!
  • Perquè les dones que es dediquen al treball domèstic i de cures són imprescindibles per al sosteniment del món: PROU d’invisibilitzar-lo i no reconèixer-lo!
  • Perquè les dones tenen més dificultat per accedir als treballs els quals estan marcats per la temporalitat, la incertesa, els baixos salaris i les jornades parcials no desitjades. PROU de feminització de la pobresa!
  • Perquè a l’àmbit escolar s’ha de detectar i corregir el currículum ocult i incloure les aportacions de les dones a la ciència, la filosofia, la literatura i les arts. PROU de relegar als marges dels llibres de text la nostra història!

Per tot això, i més, exigim la plena igualtat de drets i condicions de vida i la total acceptació de la nostra diversitat.

SEGUIREM FINS A ACONSEGUIR EL MÓN QUE VOLEM A TRAVÉS DE L’EDUCACIÓ!

VISCA EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES. AVUI I SEMPRE!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s