Ensenyant arqueologia

Els nostres alumnes de 1r ESO, dins del marc de l’assignatura de Socials, van participar en l’activitat «Ensenyant arqueologia» organitzat per la UIB al campus de la Universitat, en dues tandes, durant els mesos de Novembre i de Febrer.

Els alumnes es van convertir en arqueòlegs i arqueòlogues per un dia i participaren en l’activitat

didàctica que consistia en l’excavació d’un jaciment arqueològic simulat. Aquest jaciment, habilitat al mateix campus, era en tot idèntic a un jaciment real, però estava especialment dissenyat perquè l’alumnat pugui aprendre els aspectes bàsics de l’arqueologia, incloent-hi no només el descobriment d’objectes del passat sinó la correcta interpretació d’aquests i la generació d’un discurs històric. Al mateix temps, emprar aquest tipus d’infraestructures permet actuar sense afectar negativament el patrimoni arqueològic.

Així, els alumnes es van dividir en grups i van haver d’excavar diversos contextos arqueològics, on van trobar tombes amb esquelets reals junt a objectes ceràmics i altres utensilis.

Amb la informació que van obtenir d’aquestes excavacions i els objectes trobats van reconstruir la història d’aquestes restes i ho van explicar als seus companys.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s