CYBERBULLYNG

Has deixat el mail obert en un ordinador que no és el teu? Has xatejat amb Chicamona16? Penges constantment fotos a Facebook o  Instagram?  Els riscs a què s’exposen els usuaris  de noves tecnologies avui en dia són molt diferents als que ens trobàrem els adults a la nostra joventut.

Des d’un video fent l’idiota  a una foto on surts amb els calçons abaixats, tot, tot, pot arribar a ser de domini públic i tu ser víctima de la mofa col·lectiva inconscient.

Has fet o reenviat una foto de qualcú sense el seu permís? Això pot arribar a judici i que hi hagi una ordre d’allunyament de 5 km respecte aquella persona, amb la qual cosa quedes condemnat a no trepitjar el teu poble.

Si no duus a classe fotos teves prenent el sol  per mostrar-les a tothom, per què  ho feim online? Hem de ser conscients de la manca de privadesa que tenim a la xarxa, i sobre això es va parlar a la ponència sobre ciberbullying feta a l’institut.

Els alumnes ens conten:

«A mi m’agrada i faig ús d’ instagram, però després de la informació que ens van donar a la xerrada em vaig preocupar un poc de les conseqüències que pot tenir pujar una fotografia a les xarxes socials.»

«Va ser una xerrada molt interessant, vam aprendre coses que no sabíem i que poden ser molt útils. Tot i que a vegades es repetia, va estar molt bé i ens alertaren dels perills d’internet.

«Va estar be, sobretot perquè ens van avisar de tot el que no havíem de fer per internet i amb tot el que havíem d’anar alerta».

«Ens va alertar  de les xarxes socials i ens van recomanar no donar o escriure les dades personals, ni penjar fotografies íntimes, ni tampoc acceptar les invitacions de desconeguts , ja que mai se sap que poden fer amb aquesta informació».

«Un tema que em va parèixer interessant va ser la de no instal·lar aplicacions ni programes si no és d’una pàgina oficial.»

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s