Teatre pro-viatge d’estudis

El passat dia 31 de març, els alumnes de 4 t d’ESO dugueren a terme una brillant actuació a la Casa del Poble.

La iniciativa sorgí dels mateixos alumnes amb l’objectiu d’aconseguir uns diners extres per al viatge d’estudis de final d’etapa.

El projecte engrescà molts participants, de tal manera que constituírem un grup de gairebé 30 alumnes i 13 professors.

L’espectacle constava de dues parts: un concert i una representació teatral.

El concert, organitzat per Andreu Prohens/ Departament de música …………..

D’altra banda, la representació teatral consistí en la posada en escena d”una selecció d’esquetxos -alguns adaptats- de l’obra Homes de la Companyia T de Teatre, concretament «Llibertins», «Conferència il·lustrada sobre la sexualitat masculina», «Ramon» i «De copes i en companyia», a partir de textos de Sergi Belbel i Ferran Verdés.

La cloenda de la representació fou una aportació del grup consistent en la teatralització i coreografia-d’acord amb la temàtica de l’obra- de les cançons Uptown Funk de Bruno Mars, Jean-luc d’Amics de les Arts i Come de Jain.

L’espectacle es va preparar en un temps rècord, ja que els assaigs començaren el mes de febrer. Això no obstant, el fet de comptar amb molta gent va permetre que cada actor/actriu només hagués de participar en una escena i en el ball final, que hi hagués dos professors encarregats de dirigir-ne cadascuna, una més encarregada del ball i les coreografies, un altre, del so i llums; i una darrera, dels decorats, vestuari i atrezzo.

És evident, però, que el projecte no hagués estat possible sense una bona organització, dedicació, esforç i, per descomptat, un gran sentit de responsabilitat de l’alumnat. Cal tenir en compte, a més, que els assaigs es realitzaren fora de l’horari lectiu.

De l’espectacle se’n feren tres representacions; dues al matí -una per a cada cicle d’ESO- i una altra al vespre -per a les famílies i el públic en general.

L’experiència va resultar molt positiva i enriquidora, i el resultat molt ben valorat pel públic. Aquest fet, juntament amb l’entusiasme dels joves actors i actrius per l’èxit aconseguit va fer que ens plantegéssim la possibilitat de repetir l’experiència en algun altre moment i context, com per exemple a la festa de graduació.

No descartam que la iniciativa assenti precedents de cara a cursos vinents. Tant de bo sigui així!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s