Exploradors de Biblioteca

ELS ALUMNES DE 1r D’ESO GAUDIREN D’UNA VISITA A LA BIBLIOTECA DE MANERA DIFERENT.

Els alumnes de 1r d’ESO poguérem gaudir fent d’exploradors a la Biblioteca Municipal d’Esporles. La sortida durava dues hores. Cada classe hi va anar per separat i en dies diferents per poder gaudir plenament de l’ activitat. De l’institut a la biblioteca hi ha entre 10-15 minuts.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

N’Olga Terrassa, la bibliotecària i arxivadora, va guiar la visita i va preparar unes activitats molt divertides i interessants. Primer va explicar la classificació amb la qual s’ordenen el llibres, com és el procés quan arriba un llibre nou, etc. Va fer unes preguntes bàsiques per saber què sabíem els joves de la biblioteca i la majoria dels alumnes vàrem encertar les preguntes ja que, en anys anteriors, els alumnes estudiants d’Esporles, ho havíem fet per parelles i durant una setmana. El projecte Ajudants de Biblioteca va ser un èxit i es segueix fent per als alumnes de 5è de l’escola d’Esporles. Després d’aquests coneixements bàsics de la biblioteca varen fer una gimcana de recerca: els alumnes havien de cercar 6 tipus de llibres recordant i utilitzant la classificació que els havien ensenyat prèviament. Eren les següents categories: una novel·la per a nins de més de 13 anys (novel·la jove), un DVD (que com les revistes i les pel·lícules es poden llogar a la biblioteca),un llibre sobre art, un conte infantil (0-3 anys), un llibre de poesia i un llibre de receptes de cuina. Tots els alumnes vàrem gaudir d’aquesta activitat, i vàrem aprendre on cercar els llibre: una activitat completa! Llavors, d’Olga, va contar una historia meravellosa anomenada Els fantàstics llibres voladors del senyor Mirros Lessmore, però el va contar d’una manera diferent; el va contar amb una aplicació de la tauleta que es projectava a una pantalla. Aquesta aplicació ens permetia endinsar a l’historia com si la visquessin, a més, els alumnes hi vàrem poder participar fent, així, que fos molt entretingut i divertit.

Sens dubte una experiència altament recomanable.

Olga, ens comenta:

Els passat mes de gener visitaren la biblioteca els quatre cursos de primer d’ESO de l’Institut Josep Font i Trias. Els alumnes aprengueren un poc més del funcionament de la biblioteca, de com està col·locat el fons, com fer cerques al catàleg… en definitiva intentam formar-los com a usuaris perquè puguin ser autònoms dins qualsevol biblioteca del món.

Però encara que ja siguin grans i vagin a l’institut… no deixam mai de banda el món màgic dels contes. Enguany acabarem la visita explicant-los un fantàstic relat: Els fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore . Un conte molt especial perquè el visualitzarem gràcies a una aplicació, i amb l’ajuda del mòbil i la tableta ens poguérem introduir dins la història. I, només per veure la seva cara d’emoció, va valer la pena les seves visites.

Ja sabeu que la biblioteca és ca vostra i la podeu visitar sempre que volgueu, per noltros és un plaer!

Olga Terrassa Riutort

Bibliotecària de l’Ajuntament d’Esporles

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s