Sortida conjunta: Ciències Socials i Dibuix

Els alumnes de tercer d’ESO de l’IES Josep Font i Trias hem començat l’any amb una visita a dos espais que ens ajuden a conèixer millor el nostre patrimoni artístic: la Seu i el museu es Baluard.

A la Seu poguérem conèixer alguns detalls d’un dels edificis que millor representa el període gòtic a Europa . Ens explicaren com els matemàtics estudien els efectes lumínics de la rosassa, el fenomen del vuit i la reflexió de la rosassa major en la menor durant el solstici d’hivern.

La tercera catedral més alta d’Europa conté en el seu interior dues intervencions destacades dins la història de l’art més recent. Des de l’altar major ens explicaren com la reforma de l’arquitecte Antoni Gaudí havia servit com a laboratori previ a la construcció de la Sagrada Família. Gaudi va obrir noves entrades de llum des de l’altar major i va impulsar que la Seu fos la primera catedral de l’Estat a tenir electricitat, reforçant el valor que el gòtic dona a la llum.

La darrera intervenció artística la trobam a la capella de Sant Pere, de la mà de Miquel Barceló que interpreta l’episodi bíblic de la multiplicació dels pans i els peixos mitjançant un immens llenç d’argila en forma de tríptic, modelat amb els cops que efectuava l’artista en el dorsal. A cada un dels costats del tríptic trobam els fruits de la mar i de la terra, i al centre la figura d’un Crist que venç la mort.

Al museu es Baluard vàrem poder conèixer millor la història de la capital de Mallorca, una història que es troba escrita a les seves murades. Una murada que rebé els seus principals atacs de la necessitat de creixement de la ciutat i del boom turístic, més que dels conflictes bèl·lics pels quals estava pensada.

També poguérem comentar, juntament amb les educadores que ens acompanyaren, diverses obres dels artistes contemporanis de la col·lecció permanent. Com per exemple els dibuixos de Mònica Fuster, una fotografia de Marina Abramović i un vídeo de Patty Chang,  i comprovàrem que la barrera que moltes vegades posam entre l’art contemporani i els espectadors se supera mitjançant el qüestionament davant l’obra.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s