Taller d’interpretació poètica

blancaneus-blogEl passat dia 15 de març (2016), els alumnes de 3r d’ESO vam assistir a un taller d’interpretació poètica a Caixa Fòrum.

El taller, d’una durada aproximada de dues hores i mitja, constava de dues parts. La primera, consistí en tota una sèrie d’exercicis introductoris amb l’objectiu de preparar el nostre cos i la nostra ment de cara a la interpretació posterior. Entre els exercicis seleccionats pels actors que conduïen l’activitat, n’hi havia de modalitats i tipologia variades: per trencar el gel i aconseguir desinhibir-nos; de respiració, per saber controlar la sortida de l’aire, facilitar la dicció i el relaxament; massatges facials, per a una bona vocalització; treball per a una posició corporal adequada; de concentració i coordinació, per entendre la importància del treball en grup…

Abans d’acabar aquesta part, ens van projectar dos vídeos com a model i exemples de possibles recitats poètics, on la veu es barrejava amb sons, cant i expressió corporal.

La segona part tenia com a finalitat la posada en pràctica de les habilitats treballades mitjançant el recitat d’uns poemes que ens repartiren en grups de quatre alumnes, i que havíem de preparar a partir del criteri de cada grup i seguint les pautes i indicacions dels monitors: lectura mecànicament correcta i expressiva, possibles models d’interpretació (jocs de veu, gest, coreografia), definició del treball de cada component dels grups…

Quan els set grups haguérem conclòs la preparació, ens vam seure tots sobre l’escenari i, per torns, cada grup mostrava la seva proposta a la resta de companys.

Ens ho vàrem passar molt bé. Va ser una bona experiència i la valoració que en férem va se molt positiva. Vam aprendre, vam jugar, vam riure, vam gaudir de pujar a un escenari… Definitivament va ser un matí genial.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s