S’ha acabat

TALLER DE TEATRE

El passat divendres, dia 29 de maig, els alumnes de 3r d’ESO de l’optativa de Taller de Teatre – Glops!- vam representar l’obra que havíem preparat com a cloenda del curs escolar.

S’ha acabat!  És el títol amb què presentàrem l’espectacle constituït per dues obretes curtes: Ulls cecs i Elles, de Júlio César Moltó i Xesca Cabot, respectivament.

La primera de les peces denuncia les diferències i injustícies socials a partir d’una proposta gestual i sonora, absenta de diàleg, on la música adquireix un protagonisme rellevant.

Amb Elles férem la nostra aportació a la crítica contra la discriminació per raons de sexe.

L’obreta, bastida a partir de monòlegs entrellaçats, es mou entre el dramatisme de la condemna envers l’abús sexual i un cert humor aconseguit a partir d’una lleugera ridiculització de l’home/ Petter Pan que presumeix de ser-ho; fet que rebaixa la tensió d’algunes escenes.

D’altra banda, el final festiu i l’actitud vital dels actors i actrius adolescents ajudaren a transmetre un missatge optimista i de relativa esperança.

Hem estat la primera promoció que hem tingut el privilegi d’actuar a Sa Casa des Poble; i si finalment el curs vinent s’implanta la LONQE, haurem estat els únics que ho haurem fet com a alumnes de Teatre Escolar a Secundària.

Sens dubte, una llàstima!!!

A continuació reproduïm les sensacions i emocions que ens va aportar l’experiència:

«Ha estat una experiència excepcional treballar en aquestes magnífiques condicions. Ens vam sentir veritables actors i actrius».

«És una llàstima que aquesta optativa hagi de desaparèixer, juntament amb la gran majoria de les altres»

« Per a nosaltres representar l’obra a sa Casa des Poble ha estat un final feliç en un curs en què hem pogut gaudir de la màgia del teatre… una màgia que mai no s’hauria de perdre»

«Ha estat un salt gran i significatiu, ja que hem passat de fer teatre a l’institut (al hall !) a actuar a un teatre de veritat i davant públic -i no poc!.

Abans d’actuar estava una mica nerviós, però amb unes tècniques vaig aconseguir relaxar-me.

La representació va sortir genial»

« La vivència d’abstreure’s de la realitat, controlar els nervis i viure un món paral·lel ha resultat addictiva i màgica. Ens portam de l’escenari un record que perdurarà dins nosaltres i ens encaminarà cap a noves aventures»

« L’optativa de teatre ha estat molt emotiva i gratificant.

Hem fet molta feina durant els darrers mesos per poder presentar l’espectacle. Els darrers dies van ser molt estressants; però, en acabar, la sensació de companyonia i de satisfacció eren tan grans!…

Vàrem començar com un grup d’optativa normal i hem acabat sent una petita companyia de teatre.

Gràcies a tots!»

«L’experiència m’ha servit per guanyar confiança i seguretat en mi mateixa. He après a confiar, a actuar davant un públic amb un text memoritzat, a vocalitzar, controlar els tons de la veu … i els nervis.

Ha estat molt divertit treballar amb els companys i la professora que m’han tocat.

Serà un record inoblidable»

«Per a mi el teatre ha significat una manera d’expressar una part de nosaltres que molts no sabíem que teníem dins.

No solament hem crescut com a actors i actrius sinó també com a persones i com a grup, com una petita família»

«Per a mi ha estat difícil perquè tenc vergonya però crec que l’he vençuda. Ha estat una bona feina per part del grup i una gran experiència.

Em va tocar anar per amunt i per avall tot el temps perquè tot estàs perfecte i al seu lloc ja que era l’encarregat de la tramoia»

«Abans mai no havia estat en un taller de teatre. Ha estat una bona experiència. Amb l’assignatura hem passat bones estones i hem après coses noves, com expressar-se bé, interpretar personatges …

A l’estrena crec que vam fer una bona actuació i vam poder dir: Sí! Ho hem fet nosaltres!

Ha estat un bon any amb aquesta optativa ja que sense teatre ni creativitat la vida no té tanta emoció!»

«El teatre ha estat molt bona experiència. Descansar de la informació i els treballs per aprendre a expressar-te, fingir una actitud o com presentar-te davant un públic… Com parlar ben alt sense cridar, vocalitzar i evitar tics perquè quedi impecable.

Genial»

teatre bloc

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s