Orientació per Son Real: jaciment arqueològic

La finca de Son Real és una possessió que es troba ubicada al terme municipal de Santa Margalida, a la costa nord-est de Mallorca, s’estén al llarg de 395 hectàrees i va ser adquirida pel Govern de les Illes Balears l’any 2004.

Son Real ha estat poblada des de la prehistòria fins als nostres dies. A la finca hi ha restes de presència humana de fa 4.500 anys, a les quals s’hi superposen altres restes d’època pretalaiòtica (uns 4.000 anys), de la cultura talaiòtica ( fa 3.000 anys), romana (un poc més de 2.000 anys), islàmica, medieval i dels nostres dies.

Per això és una de les referències més importants pel que fa a patrimoni arqueològic a Balears. Són molt conegudes les necròpolis situades a “S’Illot d’es Porros” i a la “Punta des Fenicis”.

A part de la seva riquesa arqueològica, Son Real està molt vinculat a la Mallorca rural i és possible trobar una finca rústica o “possessió” composta per edificacions de diferents èpoques que són testimoni d’un passat on les activitats predominants eren l’agricultura i la ramaderia.

Aquest indret va ser l’objectiu de la sortida dels alumnes de 1ESO, varen fer la visita a la necròpolis, preparada pel departament de Ciències Socials i una activitat d’orientació, preparada pel departament d’Educació Física.

barreres al món. aRIADNA CONTRERAS revista

Ariadna Contreras: Barreres al món

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s