Diada solidària

SOM SOLIDARIS!

Enguany som més solidaris que mai! Tot el centre va participar en una DIADA SOLIDÀRIA que va tenir lloc a final del primer trimestre. Els alumnes, molt engrescats, varen proposar diferents tallers, com la realització de punts de llibre, fer trunyelles amb fil, videojocs, diferents torneigs esportius…en els quals tothom va participar amb entusiasme. Col·laboradors de l’ONG ens varen oferir un taller de ràdio en el qual els alumnes pareixien autèntics locutors. Altres alumnes varen dur berenar per vendre, delicioses cupcakes, coques, bossetes de crepells fets amb molta cura, sucs nutritius i espectaculars crepes i bombons.

Tots els doblers recaptats (517 euros) aniran íntegrament a l’ONG “Esporles al món”. Aquesta organització ha establert projectes de cooperació amb la localitat de San Ramón (Nicaragua), on es destinen els doblers a millorar aspectes sanitaris, educatius i econòmics.

bloc

Com es va organitzar?

Els professors….

El passat mes de desembre se celebrà la diada solidària del nostre l’institut, amb un notable èxit. La comissió de Solidaritat, de la qual form part, va ser l’encarregada de preparar-la, i vaig pensar que seria una bona idea organitzar paradetes de menjar i d’articles per vendre tal com ho havia vist que es feia a altres instituts on he estat, com ara a l’IES Son Rullan o l’IES Calvià.

Vaig telefonar a algunes companyes d’altres centres perquè m’explicassin com havien organitzat les seves parades de mercaderies i les activitats que feren a les respectives diades.

Me semblava una bona la idea que els professors duguessin de casa seva objectes que ja no fessin servir per poder vendre’ls al centre, de manera semblant a allò que es fa cada any al nostre IES amb les joguines.

Quant a les creps, vaig proposar a la meva tutoria que organitzassin una “creperia” solidària. Els meus alumnes ho varen rebre amb entusiasme.

Encara que varen sortir paradetes d’altres coses a classe, com ara galletes d’oli, cupcakes, etc., de seguida vaig trobar voluntaris per col·laborar amb aquest taller. D’aquesta manera, uns alumnes es comprometien a dur les espàtules; uns altres, el sucre, i fins i tot algú va dur una petita caixa forta per guardar els doblers de les vendes. Quan van aparèixer amb totes aquestes coses, vaig pensar que no hi ha res com molts caps pensant alhora.

He d’advertir-vos d’una cosa: jo no havia fet mai una crep en la meva vida… Vaja embolic! Per això, vaig haver d’espavilar-me i aprendre’n, així que quan vaig haver aconseguit una recepta “executable” amb els mitjans tècnics de què disposàvem (perquè en vaig trobar de molt bones, però no eren tan senzilles com la nostra, ni es podien fer amb un fogonet), vaig dedicar tres o quatre capvespres a practicar, com els professionals. No debades diuen que l’experiència és la mare de la ciència! Per a mi era vital que els alumnes col·laboraren al màxim, sobretot els més experts com ara Laia Cunill, que me va dur una recepta deliciosa de Pfanekuchen de sa mare, que és alemanya, però que no férem finalment perquè necessitàvem massa assaigs. Finalment, tot va sortir bé, i les creps foren un èxit.

Vull donar les gràcies a tots els alumnes de 2n D, especialment a les dues Laies, Emma, Arlet, Raquel, Xesc, Tomeu, Xavi, Carles (la mare de Carles inclosa), Javier, Marc i a tots en general ,que varen ser els que varen fer més creps per hora que qualsevol firaire professional. I jo vaig poder-me dedicar a fer fotografies de la jornada, que és el que realment m’agrada.

Vull donar també les gràcies a un altre grup de tercer que també feia creps, amb el qual col·laboràrem mútuament. I gràcies a tots els encarregats de les altres paradetes, alumnes, professors, equip directiu del centre, ONG’s d’Esporles, etc. Sense ells la diada no hauria sortit tan bé ni hauria tengut una acollida tan bona per part de tot el públic. Gràcies finalment a les meves companyes de comissió, M. Antònia i Patricia.

Esperem que no sigui la darrera diada i que es pugui repetir per molts d’anys, ja que és una activitat que combina un aspecte més lúdic amb un de més seriós, com és l’ajuda a aquelles persones que més ho necessiten.

C

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s