Intercanvi IES Josep Font i Trias i L’Akg Bensheim

Durant aquest curs 2010-2011, els alumnes de l’assignatura Segona Llengua estrangera Alemany o aquells que l’estudiaren en cursos anteriors han format part d’un intercanvi escolar amb un centre alemany de la ciutat de Bensheim al Land d’Hessen: l’Altes Kurfürstliches Gymnasium Bensheim. Aquesta ciutat alemanya està situada a la Bergstrasse, una via de comunicació que la connecta, entre d’altres ciutats, amb Heidelberg, Darmstadt o Heppenheim, on va néixer el corredor de formula 1 Sebastian Vettel.

Als voltants de Bensheim, també es troben altres nuclis de població fora de la Bergstrasse. Alguns tenen poc pes demogràfic, com és el cas de Worms, però són d’una importància cabdal en la història d’Alemanya. Ja que, per exemple, es pot visitar una de les catedrals romàniques més importants del país, on Martin Luther inicià la Reforma. Frankfurt és sense dubte la ciutat més coneguda de la regió. És el centre financer d’Europa i el lloc de naixement d’un dels pares de la literatura alemanya: Johann Wolfgang von Goethe.

Bensheim és coneguda per la qualitat dels seus vins, gràcies a la calidesa del clima . Dels diferents llocs d’interès d’aquesta població, es pot esmentar la Marktplatz (plaça del Mercat), les cases típiques construïdes seguint el Fachwerk alemany i la figura de la Fraa vun Bensem (Dona de Bensheim), la qual ajudà les tropes bàvares en la reconquesta de la ciutat ocupada pels suecs i francesos durant la Guerra dels Trenta Anys.

Per altra banda, enguany fa 325 anys que l’AKG Bensheim va obrir les seves portes. Des dels seus inicis, la música, l’esport i les llengües (actualment s’estudien al centre l’alemany, l’anglès, el francès, el castellà, l’italià, el llatí i el grec antic) han sigut els pilars bàsics en l’organització del centre. Durant tots aquests anys d’història, diferents generacions han passat per les seves aules. En molt poc temps i amb poques paraules es pot resumir tota una història. De fet, el mateix passa amb l’intercanvi. No obstant això, és difícil recollir en un full la setmana que passàrem, del 15 al 22 de febrer, amb les famílies a Bensheim, Zwingenberg, Heppenheim, Bürstadt, Lorsch o Alsbach.

Durant tota la setmana, els alumnes anaren a classe per conèixer el dia a dia de l’institut. També hi hagué temps per a activitats més lúdiques com les bitlles o l’excursió a Frankfurt, on visitàrem la casa natal d’en Goethe o un dels gratacels del centre financer, el Main Tower. El dia abans de la nostra tornada cap a Mallorca, participàrem en la “Nit espanyola” per celebrar el nostre acomiadament i el desè aniversari de l’ensenyament del castellà al centre. De fet, enguany aproximadament uns 160 alumnes l’estudien com a Segona Llengua estrangera.

En darrer lloc, cal destacar l’aportació del grup d’alumnes de l’IES Josep Font i Trias a l’esmentada Nit espanyola. Durant un esplai a la setmana, els alumnes prepararen, amb l’ajuda dels professors de música, la cançó ” la Niña que se va al mar”, a partir del poema de Rafael Albertí. A més a més, l’alumne Josep Perelló improvisà unes notes musicals amb la guitarra.

Finalment, vull agrair personalment, a les famílies i als alumnes de l’IES Josep Font i Trias, la seva ajuda i implicació en l’intercanvi. Va ser una experiència enriquidora en tots els sentits i esperam que hagi contribuït a augmentar l’interès per la llengua i la cultura alemanyes en un futur pròxim.

C

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s