Fundació la Caixa: UN MÓN FLOTANT

Els alumnes de l’optativa d’imatge i expressió de 3r d’ESO han realitzat una sortida a la Fundació la Caixa, on han pogut conèixer l’obra de Jacques Henri Lartigue ( 1894-1986). Aquest fotògraf ha esdevingut un dels referents visuals del segle XX. Va néixer a Courbevoie, a prop de París, fill d’una família d’industrials adinerats. El seu pare li va comprar la primera càmera fotogràfica quan tenia vuit anys i, de ben petit, va iniciar un dietari amb fotografies i breus textos, que el va acompanyar tota la vida i que és un document extraordinari per conèixer la manera de viure d’una generació que va descobrir la moda, l’esport i les competicions de motor. Les seves imatges reflecteixen la ràpida transformació dels costums, l’esclat de novetats, la vibració de les coses i, alhora, la recerca dels petits detalls, de l’instant perdurable i atemporal.

Fins l’any 1963, en què el MOMA va presentar la seva primera exposició antològica, Lartigue era un fotògraf gairebé desconegut. Tanmateix, l’extraordinària força de suggestió de les seves imatges explica que des d’aquell moment el seu prestigi no hagi parat de créixer.

Lartigue va capturar la vida que l’envoltava, l’exaltació de la felicitat i la joia de viure i ho va fer amb unes idees estètiques que proposaven una renovació del llenguatge fotogràfic.


Coneguem les impressions del alumnes:

Yanislav Ivanov: … al principi no m’agradava, aquest fotògraf, però després de veure l’exposició m’ha semblat molt més interessant. L’exposició és bastant completa, ja que recull fotografies de totes les seves etapes, encara que no hi he trobat la fotografia que jo vaig analitzar a classe. En general l’exposició m’ha agradat molt i esper tornar a fer sortides com aquesta per poder veure i entrar més en el món de la fotografia.

Javi Romero: …amb les càmares estereoscòpiques es veuen les imatges en tres dimension. Son increïbles, per tenir tant de temps es veuen en molt bona qualitat ….

Carol Prats: …Lartigue tenia les seus pròpies càmares i sempre anava a tots els llocs amb elles…

Santiago Zorrilla. … la sortida m’ha parescut molt interessant, ja que hem tengut temps per fer fotografies a prop de la Catedral de Palma. Després hem anat a veure l’exposició de Lartigue. Crec que és un fotògraf molt innovador i les seves fotografies eren molt originals.

C

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s