Sortida Museu del fang de Marratxí i Fundació Miró

MUSEU DEL FANG

El Museu centra el seu interès en la ceràmica tradicional de Mallorca i, concretament, en la ceràmica de fang del municipi de Marratxí. Algunes d’aquestes peces són actualment en desús, desaparegudes o en perill de desaparèixer a causa de la substitució, en les societats industrials, de la terrissa per altres materials.  D’aquí la importància de mostrar-les i preservar-les.

La visita al museu i l’activitat programada apropen els alumnes a un espai dedicat a la cultura, la identitat i la tradició mallorquina. Des del neolític, la ceràmica formà part de l’esdevenir dels pobles i la seva aparició suposà un canvi revolucionari en la millora de la qualitat de vida dels avantpassats. Les cultures dels pobles antics (talaiòtica, romana i islàmica) deixaren la seva empremta en l’evolució de la ceràmica a les Illes en introduir noves formes que han perdurat fins avui.

Els alumnes parlen:

Marina Castro:.. va ser molt útil, la visita al museu i l’activitat amb fang, perquè després a classe de Taller d’Artesania vàrem fer figures amb el fang.

Ramon Díaz:… mai no havia fet un siurell amb les meves pròpies mans i per a mi ha estat una experiència nova: ens ho vàrem passar molt bé.

Laura Margarit:… ha estat interessant conèixer els dos tipus de fang; vaig aprendre moltes coses noves de la nostra cultura que abans no sabia….

Catalina Puigserver:… antigament hi havia joguines fetes de fang i hi ha diferents tipus de fang, de la mateixa manera que hi ha tota una tradició amb els siurells: segons els colors amb els quals estan pintats se sap de quin poble són. El siurell que farem el pintaré dels meus colors preferits….

Neus Sampol: … quan vaig saber faríem un siurell, em va fer molta il·lusió perquè m’agraden molt i a ca meva en tenc tres. A partir d’ara n’hi haurà quatre.

Xiomara Tello:…realitzar un siurell ha estat molt divertit; encara que no ho paresqui, és un poc complicat ja que no s’ha de tocar molt el fang perquè si no es crulla i no va bé per a fer la figura.

Gaspar Tauler: …. al museu vam veure una cuina on totes les peces ( plats, tasses, bols, pitxers, forn, plat per voltar truites….) eren de fang com antigament. Avui dia ja les tradicions han canviat.

Lluís Noguera: què divertit quan el guia del Museu del fang ens mostrava les joguines de fang. N’hi havia una que feia el so d’un rossinyol…

Neus Mir: …la visita a la fundació Miró em va agradar molt, sobretot la part de les escultures. Jo hi havia estat altres vegades , però el que vam veure encara no ho havia vist. La part de l’estudi de Joan Miró va ser molt interessant, perquè era on ell pintava i realtizava les seves obres…..

Zoe Lorenzo: … a la fundació Miró, vam veure tots els exteriors , on hi havia moltes de les seves escultures. Els jardins eren preciosos i era molt agradable passejar.

Joan Gual: …. Miró pintava les parets, le pintures pareixia que no tenien sentit i realment sí que en tenien, però una mica amagat; quan m’ho van explicar ho vaig entredre millor.

C

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s